Info Utile
Contact
 
 
 
     
     
 
Info Utile

1. Care este pretul cablurilor?
Discutand despre pret, trebuie sa stim ca pierderea de caldura cu exteriorul este esentiala. Totusi putem estima ca pentru un sistem de incalzire eficient si sanatos preturile incepand de la  15 euro/m2,si un consum zilnic de numai 0,1~0,2 RON/m2 ! Desigur, va recomandam sa discutati cu noi ca sa va putem da oferta exacta. Pretul reflecta si calitatea produselor pe care vi-i le oferim, deoarece  oferim o garantie de 10 ani si durata de utilizare de 80-100 de ani.

2. Care sunt diferentele fata de incalzirea clasica?

Sistemul traditional,  cu radiatoare (calorifere) aerul cald urca vertical spre plafon, apoi racindu-se, coboara formand curenti circulari ce ofera o incalzire neuniforma, si pierderi de caldura. Calcura va urca spre tavan, iar la nivelul picioarelor se va resimti senzatia de frig(18grade):
Incalzire traditionala:
b. Sistemul de incalzire in pardoseala,  distribuie caldura uniform, si realizeaza o economie de energie. Mai mult, senzatia de caldura va fi resimtita  incepand de la picioare pana la cap, adica exact unde trebuie, iar pierderile de caldura se reduce, avand o eficenta mai mare si un consum mai mic.
Incalzire in pardoseala:

3. Ce trebuie sa mai stiti?

1. Este foarte important ca instalatia dvs de curent sa poata suporta Puterea instalata pentru sistemul de incalzire electric. In apartamente sau case unde deja sunt pozate cablurile de curent recomandam executarea unui circuit suplimentar, doar pentru incalzirea in pardoseala.

2. Caldura necesara pentru incalzire este egala cu caldura pierduta in exteriorul incaperii sau casei. Cu cat este mai bine izolata casa si transferul de caldura cu exteriorul este mai mic  cu atat consumul de curent va fi mai mic.

3. Nu exista nici un pericol de electrocutare, aceste cabluri fiind protejate cu mai multe straturi de protectie rezistente la actiuni mecanice si apa.

4. Dintre toate solutiile de incalzire, cea electrica se instaleaza cel mai repede si cu cel mai mic deranj. O data instalate cablurile, practic nu veti mai avea interventii pe toata durata de viata a cablelor adica 80-100ani.

5. Costurile de instalare sunt mai mici decat la solutia de incalzire cu agent termic in pardosela!!!

6. Costurile de intretinere a sistemului de incalzire electrica este ZERO! Trebuie sa va asigurati ca nu gauriti podeaua riscand sa sectionati cablurile.;)

7. Costurile lunare pentru buna functionare a incalzirii prin cabluri electrice momentan sunt  cu 5-10% mai mari, decat in cazul incalzirii prin centrala termica, deci cu gaz.
Dar din statisticile evolutiei preturilor la curent electriv vs gaze naturale, din Europa dar si din tara, pretul gazului creste mai accentuat decat cel al curentului electric.(iar la noi tocmai ce s-a anuntat scumpirea gazului cu 30% in viitorul apropiat....)

4. Calcul estimativ de putere?

Pentru a face un calcul estimativ trebuie sa luam in calcul pierderea de caldura cu exteriorul.Astfel,  avem doua situatii mai des intalnite:

a) Casa moderna, foarte bine izolata (termopan, caramida, polistiren exterior  10-15cm)
1. Putere instalata luata in calcul : 100...120 W/mp
2. Temparatura interior: 22 grade Celsius
2. Consum mediu: 20 - 25 W/mp/h pe timp de iarna.


b) Casa clasica, neizolata sau apartament in bloc vechi, neizolat
1. Putere instalata luata in calcul de 150...160 W/mp
2. Temparatura interior: 22 grade Celsius
3. Consum mediu: 30 - 35 W/mp/h pe timp de iarna.